woman-466130_1920

Hoe houd je je borsten op een ontspannen manier gezond?

‘Oh, gelukkig, je bent in de winkel. De drempel is voor mij zo ontzettend hoog, dat ik er niet graag overheen stap. Ik wil het liefst niks vertellen over hoe mijn borsten voelen en hoe vervelend de beha schuurt en striemt. Ik wil gewoon dat het góed zit!’ Bij de vrouw die voor me staat is 3 jaar geleden borstkanker geconstateerd. Ze is geopereerd aan haar linkerborst. Haar huid is gevoelig en kwetsbaar. Ondanks de geslaagde operatie en behandelingen, ervaart ze dagelijks ongemak en onzekerheid.

Borstgezondheid en het belang van preventieve maatregelen om je borsten gezond te houden is voor veel vrouwen een ‘ver-van-mijn-bed-show’. We willen allemaal gezonde borsten, maar we worden ons ineens bewust van onze kwetsbaarheid als wijzelf of iemand die we goed kennen wordt getroffen door borstkanker. Eén op de zeven vrouwen krijgt ermee te maken. De angst is groot dat het onszelf overkomt of dat dezelfde diagnose opnieuw gesteld wordt. Vrouwen die ik spreek hoor ik regelmatig zeggen: “Het gebeurt altijd bij een ander, maar nu zit ik er zelf middenin.”

De handen ineen

Schaam je je om te praten over de pijn in je borsten of om advies te vragen over je behamaat? Wacht jij in angst af of en wanneer jij de uitslag van de dokter hoort? Ben jij net als veel vrouwen en kies jij ervoor om kwetsbaar te blijven? ‘Groene zuster’ Marielle van Tienen van ‘Happy Healthcare’, Ellie de Heus van ‘Damesmassages’, mijn medewerksters van ‘Love-li lingerie’ en ik slaan de handen ineen en werken nauw samen om je informatie te geven over wat je kunt doen om je borsten en de relatie met je borsten, gezond en goed te houden en welke lingerie voor jou en jouw borsten het meest geschikt is.

Sneak preview

Happy Healthcare maakt zich sterk voor preventieve borstgezondheid. Marielle organiseert regelmatig bijeenkomsten waarin ze je uitlegt wat een thermogram is en hoe je met thermografie een ‘sneak preview’ in je gezondheid kunt krijgen. In het rapport dat je ontvangt na het onderzoek, krijg je de benodigde preventieve gezondheidsadviezen.

Borstweefselmassage

Ellie van Damesmassages vertelt je graag wat een borstweefselmassage inhoudt en wat je zelf kunt doen om je borsten gezond te houden en hoe je van je pijnlijke en gespannen borsten af kunt komen. Borsten zonder harde schijven, bobbels, korrels, spanning en andere ongemakken. Voor alle vrouwen die gezond willen blijven, willen herstellen en zich fit willen voelen.

Breed assortiment lingerie

Love-li lingerie heeft een breed assortiment lingerie in de collectie. Wanneer jij bij ons komt, vertellen we je over verschillende soorten lingerie en welke beha geschikt is voor jouw type borst en voor welk moment van de dag. Je krijgt een beha advies op maat en er is mogelijkheid om verschillende soorten beha’s te ervaren. Jij bepaalt na het advies waar jij je prettig bij voelt. Is dat in een beugelbeha, in eentje zonder beugel of zelfs zónder beha te dragen. Jij kiest zelf je ‘beha(ofniet)moment’.

Vanuit je kwetsbaarheid in je kracht

Marielle, Ellie en ik verwijzen je, indien nodig, naar elkaar door en helpen je samen om jouw kracht te vinden in je kwetsbaarheid. We wijzen je op het dragen van goed passende lingerie en bieden je een scala aan tips om je borsten en de gezondheid van je borsten te omarmen en ze te verzorgen. Wil je meer weten? Vraag dan informatie via welkom@happyhealtcare.nl, damesmassages@gmail.com of info@love-li-lingerie.nl. Je bent ook welkom in de winkel om je vraag te stellen. Stop in ieder geval met het dragen van beha’s waarvan je pijn of irritatie ervaart. Blijf zelf aan het roer staan en doe wat nodig is om het evenwicht in je lichaam te behouden of te herstellen.

Leave your comment