Rood ondergoed geeft geluk

Je lingerie lijkt misschien een onbelangrijk deel van je outfit maar dat is het absoluut niet. Het is het eerste dat je ’s morgens aantrekt en het laatste dat je ’s avonds uitdoet. Daar mag je best een beetje extra aandacht aan besteden. Prima hoor, zo’n gestippelde onderbroek en een vaal gewassen beha, maar doet dat nou echt iets voor je als je naar jezelf in de spiegel kijkt? De kracht van lingerie zit ‘m niet in wat je precies aantrekt, maar meer in wat het mentaal met je doet.

Rode lingerie

In Zuid-Europese landen als Italië en Spanje wordt er massaal rode lingerie gedragen tijdens de jaarwisseling. Want, zo redeneren de Italianen en Spanjaarden, “wie nieuw rood ondergoed draagt op oudejaarsavond heeft het hele jaar geluk.” Rood is een warme kleur die de aandacht trekt en geassocieerd wordt met het lichaam. De kleur van bloed is de kleur van leven, vitaliteit, energie en kracht. De biologische effecten van rood zijn stimulerend en activerend. Op het gebied van liefde staat rood voor romantiek en passie. Dit klinkt aantrekkelijk toch? De moeite waard om een mooie nieuwe rode set voor uit te zoeken.

Geel, blauw, wit

Naast rood zijn er nog meer kleuren lingerie met een geheel eigen betekenis. Ga je voor gele lingerie op oudejaarsavond, dan brengt het setje je het hele jaar welvaart en succes. Een blauwe set brengt je een goede gezondheid in het nieuwe jaar en draag je witte lingerie tijdens oud en nieuw, dan zal dat zorgen voor meer balans en rust. Betekent de symboliek weinig voor je, dan is het dragen van een mooie nieuwe lingerieset sowieso de moeite waard.

Uitstraling en zelfverzekerdheid

Waarom zou je op oudejaarsavond wel een met zorg uitgekozen jurk dragen, maar bij elkaar geraapte lingerie eronder vind je goed genoeg? Dat is behoorlijk in tegenstrijd met die jurk. Bijpassende lingerie waarin jij je aantrekkelijk voelt, doet wonderen voor je uitstraling en zelfverzekerdheid. Voor het geval je partner het die avond ziet, have fun! Zo niet? Dan heb je het in ieder geval voor jezelf gedaan. Daar draait het uiteindelijk om. We wensen je alvast een hele fijne jaarwisseling.