SS18_TWT_OLD_BRA_10euro_A5_landscape_NL (2)

Lever je oude beha in en ontvang €10,- korting op een nieuwe Triumph beha

Het ergert me al maanden! Mijn overvolle kledingkast. Ik moet er nodig eens goed doorheen. Alles eruit en passen wat al lange tijd achterin, buiten het zicht, ligt opgefrommeld. Stapels maken. ‘Dit kan weg, dit wil ik houden’. Ik ga rigoureus te werk. Kleding die ik vorig jaar zomer niet heb gedragen en in de zomer daarvoor ook al minder favoriet was, gaat nu weg. Jurkjes, tuniekjes, blouses en broeken waar ik het stempel ‘ik hoop dat ik er ooit nog in ga passen’ op heb gedrukt, gaan de zak in. De goede basics en favorieten blijven. Ik ben blij. Eindelijk heb ik keurig opgevouwen stapels in mijn kast en is het overzicht terug. Goede reden om er weer eens iets nieuws aan toe te voegen.

Houden of weg ermee

Dan is mijn lingerielade aan de beurt. Wanneer heb ik daar voor het laatst serieus naar gekeken? Hoeveel verborgen beha’s liggen er in die ik nooit draag? Mijn lingerie uitzoeken blijkt nog lastiger te zijn dan het uitpluizen van mijn kledingkast. Ik besluit alles te passen. Gedurende het komende uur worden mijn beha’s aan een goede controle onderworpen. Mijn blik is kritisch. Houden of weg ermee.

Afscheid nemen van beha’s, hoe?

Ik neem de tijd en pas ze allemaal. Gaandeweg word ik makkelijker in het maken van de keuze ‘houden of weg ermee’ en kom tot de volgende conclusie. In onderstaande acht gevallen kan de beha de prullenbak in:

  1. De (sport)beha ruikt onfris en het luchtje zit er na een wasbeurt nog steeds een beetje in
  2. Het metaal van de beugel is voelbaar en/of zichtbaar
  3. Je ziet met kleding aan niet eens verschil of je nou wel of geen beha draagt
  4. Het kant van de beha is niet meer wat het ooit was en zorgt voor een bobbelig effect
  5. De oogjes of haakjes van de sluiting zijn verbogen of kapot
  6. De bandjes moet je keer op keer bijstellen, omdat ze steeds verschuiven
  7. De beha was bij aankoop mooi licht van kleur, nu is hij grauw en grijs
  8. De maat van de beha is te groot of te klein. In dit geval kun je ervoor kiezen om de beha, samen met je kleding, in te leveren bij een kledingdepot in plaats van hem weg te gooien.

Na het uur passen en kritisch kijken neem ik afscheid van een behoorlijk aantal beha’s die ongeschikt zijn om nog langer te dragen. De beha’s die goed door de keuring zijn gekomen, leg ik netjes, trapsgewijs, op elkaar. Zo voorkom je het ontstaan van deuken in de cups. Tevreden kijk ik naar mijn lingerielade. Deze ziet er picobello uit.

Hoeveel beha’s hou je?

Het aantal beha’s in je lingerielade moet er drie of vier zijn. Deze heb je per week nodig. Een beha draag je één dag. Daarna laat je de beha minimaal één dag rusten om hem weer in vorm te laten komen. Als je dag na dag dezelfde beha draagt, wordt het elastiek te los. Na een tweede dag dragen, gaat hij in de was. Nu wil dat niet zeggen dat je je leven lang kunt doen met deze vier exemplaren. Bij beha’s van goede kwaliteit, worden de banden na 12 tot 18 maanden gebruik te los en geeft hij onvoldoende steun aan je borsten. Dan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Het lingeriemerk Triumph weet dat ook en geeft je een duwtje in de goede richting. Vanaf 7 t/m 21 mei ontvang je €10,- korting als je je oude beha inlevert en een nieuwe Triumph beha koopt. Wil je advies bij de aankoop van een nieuwe of twijfel je of jouw beha nog te dragen is of niet? Kom dan gerust bij ons langs, we helpen je uiteraard graag.

Leave your comment