rode bikini

Leg je focus op kleur

De zon begint nu echt te stralen en het is aftellen totdat de vakanties beginnen. Zo langzamerhand ‘moet’ je wel een keer op zoek naar een nieuwe bikini of een ander badpak. Een ‘crime’ voor velen. Het eindeloze gepas en de confrontatie met je eigen lichaam in het licht en de spiegel van de paskamer. Heb je eindelijk een goed bovenstukje gevonden, is het broekje te klein of te laag… En dan al die kleuren! Vorige week zei een klant tegen me dat ze nergens een fatsoenlijke, zwarte bikini kan vinden. “Ik heb gewoon helemaal niks met kleur.”

Een somber gevoel

Al enige tijd ben ik me bewust van het feit dat alleen een blik in mijn kledingkast al zorgt voor een somber gevoel. Laat staan van het dragen van de kleding. Kleur is in de afgelopen paar jaar uit mijn kast verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor veelal zwarte, grijze, donkerblauwe en donkerbruine tinten. Wie heel goed kijkt, kan een streepje wit bespeuren. Met mijn lingerie en badkleding is het al niet anders gesteld. Het is hoog tijd dat ik daar verandering in aanbreng.

Kleurencursus

Tijdens de blogcursus die ik volg, leer ik Anne-Lies kennen. Zij is kleurcoach en ik ben meteen geïnteresseerd in haar, in haar werk en in hetgeen ze te vertellen heeft over kleur. Gedurende een opdracht waarbij we samenwerken, doet ze een boekje open over haar werk en vertelt ze hoe ze mensen helpt om meer kleur in hun leven te brengen. Ik vraag op welke manier ik mijn kleurloze kledingkeuze kan veranderen en mijn weerstand tegen een aantal kleuren op kan heffen. Anne-Lies biedt me een online kleurencursus aan, de zogenaamde ‘Spring Edition’. Leuk en interessant om mee te doen en te ontdekken wat kleuren met mij doen. Samen met mijn medewerkster Agnes besluit ik om de negen weken durende cursus te volgen. De reden dat ik Agnes vraag, is omdat we in de winkel klanten die badkleding en lingerie kiezen voor het komende zomerseizoen goed willen adviseren over de kleurkeuze.

Tijd voor rood

Iedere week stuurt Anne-Lies ons een mail waarin opdrachten staan met de focus op een centraal gestelde kleur. In week één starten we met ROOD. “Aah, een makkie”, denk ik bij mezelf. Ik zit dagelijks op een rode bank en dito eetkamerstoel. Veel accessoires in huis zijn rood van kleur. Vol enthousiasme begin ik aan de opdracht: “Maak vijf dagen achter elkaar een foto van iets of iemand in of met rood”. Gaandeweg de vijf dagen kom ik erachter dat ik mijn rode kleding een tijd geleden uit mijn kast verbannen heb, rode schoenen nauwelijks draag, rode lingerie zoveel mogelijk vermijd en het potje rode nagellak weg kan gooien omdat het uitgedroogd is. Iedere dag denk ik bij mezelf dat ik nog wel een paar dagen tijd heb om de foto’s te maken en in de onlinegroep te posten.

Rood laat je bloed sneller stromen en geeft je kracht, stuurt Anne-Lies via de mail. Het is een vitale en daadkrachtige kleur. Rood laat je ondernemen, doorzetten en neerzetten. Hou je van rood? Dan ben je een warm, onafhankelijk en motiverend mens. Zit je wat minder lekker in je vel? Dan is het logisch dat je rood links laat liggen.

Oef… Tijd om wat meer rood in te voeren dus. In een recalcitrante bui trek ik op de zesde dag van de themaweek mijn rode enkellaarsjes en een nieuw rood bloesje aan en stap de winkel binnen om aan mijn werkdag te beginnen. Ik ben verbaasd over de opmerkingen en complimenten die ik ontvang. Wat een reacties! De focus op kleur doet dus niet alleen iets met mij, maar ook met mijn omgeving. Agnes is meteen enthousiast over mijn rood gekleurde outfit en adviseert met haar kennis over rood een klant over, uiteraard, een rode bikini.

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij voor jouw bikini of badpak? Ga je voor kleurrijk, voor neutraal en weinig opvallend of vertoon jij je het liefst in zwarte badmode op het strand? In onze collectie badmode hebben we een mix van zwart, effen kleuren en kleurrijk. Voor elk wat wils. Volgende week vertel ik je meer over mijn ervaring met blauw. Wil jij nu alvast meer weten over kleur? Lees dan dit artikel dat Anne-Lies schreef voor Flair. https://www.flaironline.nl/lekkerleven/bodyenmind/kleurencursus-herstellen-burn-out/

 

 

 

Leave your comment