Ik wil je bedanken

Het einde van het jaar nadert, tijd voor een terugblik. Zo tegen de kerst word ik altijd een beetje filosofisch en melancholisch. Ik pak mijn lijstje met goede voornemens en te behalen doelen die ik in januari schreef erbij en blik terug. Wat heb ik bereikt, wat ligt achter me en wat heeft het me op zakelijk en persoonlijk vlak gebracht? Wat kan blijven en wat moet veranderen? Kort samengevat ben ik vooral dankbaar voor hetgeen dat goed ging in 2017 en ook voor dat wat minder prettig was en toch afgerond of opgelost is. Graag wil ik de mensen bedanken die er in het afgelopen jaar aan hebben bijgedragen om mijn doelen te behalen. Zonder hen was het nooit gelukt.

Love-li ladies

Als eerste bedank ik mijn team van medewerksters. Agnes, Kaya, Famke, Lisalotte en Nienke, jullie maken het mogelijk dat ik achter de schermen kan werken aan de administratie, voorraadbeheer, boekhouding en inkoop. Door jullie inzet kan ik cursussen volgen, op vakantie gaan of zomaar een eindje over de dijk hardlopen. Jullie enthousiasme, klantgerichtheid en kennis van alles wat met lingerie en ondermode te maken heeft, heeft mij en al heel wat dames blij gemaakt. Ook mijn vriendinnen Christel en Pauline maken deel uit van het team. Zij springen bij in tijden van drukte en zijn experts in het uitpakken van dozen, stickeren van Sloggiverpakkingen en het inventariseren van de vele artikelen in de winkel. Trots ben ik op het feit dat ik in juni van dit jaar het vijfjarig bestaan van de winkel met deze ‘Love-li ladies’ mocht vieren.

Helderheid

Grote dank uit ik naar Astrid van Hest, arbeid- en organisatiepsycholoog. Zij coacht mij op het gebied van persoonlijk ondernemerschap, personeelsbeleid en wetgeving. Als zelfstandig ondernemer is het af en toe een behoorlijk pakket met regels en taken waar je je doorheen moet worstelen. Astrid begeleidt me geduldig met het schrijven van een personeel handboek, het opstellen van contracten, het maken van gespreksverslagen en de opbouw van een dossier. Ze voorziet me van feedback en hoort mijn frustraties én gejubel aan. Dankzij haar expertise en hulp is mijn doel bereikt: Helderheid in bedrijfsvoering en personeelszaken.

Groeiend klantenbestand

Geweldig blij ben ik met het nog steeds groeiende klantenbestand. Zo’n vijfduizend geregistreerde klanten staan er in het kassasysteem en een aanzienlijk deel daarvan kan ik als onze vaste klant beschouwen. Waarschijnlijk ben je er als lezer van deze dankbetuiging ook een van. Wat is het fijn om te ervaren dat mijn medewerksters en ik advies op maat mogen geven aan dames die zich letterlijk en figuurlijk bloot geven. Ik ben dankbaar voor dit vertrouwen en contact dat er op zo’n moment is en dat jij en steeds meer mensen de weg naar de winkel weten te vinden.

Medewerking en advies

Een woord van dank aan de vertegenwoordigers van de leveranciers waar ik mee samenwerk. Dankzij jullie medewerking en advies past het assortiment bij de bedrijfsvoering, het budget en de klantenkring. Ellen, Heidi, Willian en Miranda, ik moet jullie bekennen dat één doel grandioos mislukt is. We zijn er geen van allen in geslaagd de inkoop van artikelen voor het nieuwe seizoen op één contactmoment voor elkaar te krijgen. Bijpraten, advies en orders in één afspraak afronden wordt dus een nieuw doel voor het komend jaar. Jack, Maikel, Coert, Peter, Maurice, Carline en Manon, met jullie lukt dat wel en de deur blijft uiteraard openstaan voor een praatje als jullie toch toevallig langs Zaltbommel rijden. Natuurlijk blijven we het bestellen via Whatsapp handhaven.

Buurtondernemers

Beste ‘buurtondernemers’, jullie ook bedankt! Wendy voor de koffie en de klets (en uiteraard voor de geweldige schoenen). Carina voor je luisterend oor, knuffels en goede tips. Zuliga, Evelien en Nelleke voor de kleding die ik heel graag in de winkel draag en met gemak met elkaar kan combineren. Michiel voor de altijd schoongeveegde, sneeuwvrij stoep en Cora voor de vele potjes met pilletjes voor vitaliteit en energie.

Plezier

Dank jullie wel, Thea en de dames van de pilates- en hardloopgroep. Samen ademhalen, bewegen, (loop)oefeningen doen, achter elkaar aanrennen en lachen zorgt voor veel lol en de nodige energie. Marieke, enorm bedankt dat jij me weer hebt leren genieten van hardlopen. Ondanks het feit dat ik samenwoon met een superlieve en goede trainer, is het jou gelukt om mijn plezier terug te krijgen en een kleine 10 km zonder struggles in een rustig looptempo te volbrengen.

Familie en vriendinnen

Als laatste een woord van dank aan mijn familie, vriendinnen en Peter die mij allemaal door en door kennen en me steunen, motiveren en stimuleren. Bedankt dat jullie me aanhoren en laten praten over het werk en alles wat dat met zich meebrengt. Fijn dat jullie luisteren naar de ervaringen over  gebeurtenissen in de winkel en mijn persoonlijke ontwikkeling daarin en wanneer nodig mijn twijfels en onzekerheden ontkrachten met: ‘Doe nou eens gewoon je eigen ding’.

Mijn eigen ding

En dat beste lezer, dat ga ik doen. Mijn nieuwe doel voor 2018 is het uitvoeren van ‘mijn eigen ding’. Direct in januari start ik de vervolgcursus voor het bloggen met schrijfcoach Marije van den Bovenkamp van ‘Schrijfzin’. Ik heb er veel zin in. In de vrijdagen waarop er tijd vrij gemaakt wordt om te schrijven en feedback te ontvangen, in het volgen van de masterclasses en in het contact met ondernemers die ook aan het bloggen geslagen zijn. Daarnaast ontstaat er een prille samenwerking met Inge Jansen van ‘Beau schoonheidssalon’. We staan beiden voor het nut van onthaasten en goed voor jezelf zorgen door jezelf af en toe een cadeau te gunnen. We overdenken momenteel onze plannen, dus daarover binnenkort meer. Ook richten Marielle van Tienen en ik ons gezamenlijk op het belang van preventief werken aan borstgezondheid. We nodigen je in het komende jaar uit voor informatiebijeenkomsten over wat je kunt doen om je borsten gezond te houden.

Blogs

Tot slot wens ik je hele fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar. Wil je meer weten over hetgeen me het afgelopen jaar bezig heeft gehouden? Dan kun je op de site www.love-li-lingerie.nl al mijn blogs terugvinden. De komende dagen zijn uitermate geschikt om, lekker loom op de bank, lezend door te brengen. Geniet ervan!