DSC_0343

Ik wil de eigenwaarde van de vrouw vergroten

“Mam, d’r bunt klanten in de winkel, ik sprek oe later wal weer. Tjuus.”
Vlug leg ik mijn telefoon aan de kant en begroet de man en vrouw die met hun zoon de winkel binnenstappen. Het zijn klanten die sinds de start van de winkel regelmatig bij me komen. De man kijkt me aan. “Mag ik vragen waar jij vandaan komt?” Ik vertel over mijn geboorteplaats en bedenk me dat velen van mijn klanten niet weten wie ik ben en waar ik vandaan kom. Dat vraagt om een uitleg.

Vanuit de Achterhoek naar Zaltbommel

In 2006 verhuisde ik vanuit Borculo in de Achterhoek naar Zaltbommel. Mijn leven veranderde drastisch en het leek het juiste moment om ook maar meteen uit het basisonderwijs te stappen. Ik droomde over een eigen zaak, maar het moment waarop dat gebeurde duurde toch nog enkele jaren.

Waarom een lingeriezaak?

Na ruim 14 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, opende ik op 15 juni 2012 de deuren van Love-li lingerie. Waarom een lingeriezaak? Dat begreep ik zelf in eerste instantie ook niet helemaal. Ik had er geen bijzondere band mee, ik wist er niks vanaf, behalve dat ik het zelf droeg. Na een aantal gesprekken met een coach werd het me duidelijk. De vraag wat ik precies miste in het basisonderwijs en wat ik exact wilde met het openen van een lingeriezaak kan ik inmiddels kort en bondig beantwoorden.

Door in contact te komen met vrouwen help ik hen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen naar een hoger plan te tillen.

Onzekerheid over je lichaam

Lingerie wordt vaak geassocieerd met sexy, mooi, slank en verleiding. Veel vrouwen hebben het idee dat ze moeten voldoen aan een ideaalbeeld dat ze naar hun mening nooit kunnen bereiken. Zij bestempelen lingerie als iets dat knelt, kriebelt, ongeschikt is voor hun figuur en de aanschaf ervan is een te grote besteding. De onzekerheid over hun eigen lichaam weegt te zwaar om over de drempel van een lingeriezaak te stappen. Het besef dat ze straks in het volle licht met onbloot bovenlichaam in de spiegel van de paskamer staan, voelt als het zwaard van Damocles. Liever lopen ze de deur voorbij en besluiten nog wel even door te kunnen met hun oude versleten beha’s. Dat dit vervolgens bijdraagt aan een nog verdere daling van eigenwaarde en zelfvertrouwen, nemen ze voor lief. Ze stellen het bezoek aan een lingeriezaak uit of bestellen wel een keer iets op internet.

En juist om die reden is Love-li lingerie er voor jou!

Lingerie draag je voornamelijk voor jezelf

Ik werk met een team van medewerksters die allemaal door mij zijn opgeleid. We hebben hetzelfde doel voor ogen: we zijn pas tevreden met de verkoop als jij dat ook bent. Lingerie draag je voornamelijk voor jezelf. Mijn medewerksters Agnes, Kaya, Famke en ik streven ernaar dat jij je zelfverzekerd en veilig voelt in de lingerie die je draagt. Dat je je daarnaast sexy, slank en verleidelijk voelt, is een gevolg van het eerste. Het allerbelangrijkste is dat jij een professioneel een eerlijk advies krijgt over welk type beha geschikt is voor jouw borsten en dat deze volledig voldoet aan jouw wensen en eisen.

Fijne gesprekken en mooie momenten

In mijn winkel ontmoet ik veel mensen en er ontstaan regelmatig fijne gesprekken. Deze contacten vind ik zo ontzettend waardevol. Doordat ik zoveel moois meemaak in mijn winkel, schrijf ik blogs en post ik ze op de website. Ik schrijf bijvoorbeeld over borstgezondheid en welke type beha’s geschikt zijn om de conditie van je borsten optimaal te houden. Ik beschrijf welke lingerie passend en comfortabel aanvoelt en welke lingerie fijn is na een borstoperatie. Ook kun je in mijn blogs ervaringen lezen over de momenten die ik meemaak met vrouwen in de paskamer.

Mijn kennis over lingerie is in de afgelopen jaren enorm uitgebreid en ik ben ontzettend trots op het feit dat de klanten zich bij mij en mijn team letterlijk en figuurlijk bloot durven geven en zich willen laten adviseren.

Ontspanning

Naast de werkzaamheden in de winkel sport ik regelmatig, dat kan ook niet anders met een man die hardlooptrainer is. En als de gelegenheid zich aandient, dan speel ik graag op mijn saxofoon. Thuis of in een orkest voor een groot publiek. Ik word ook erg blij van onze kat Tika die op mijn schoot komt liggen en ervoor zorgt dat ik niet meer kan opstaan, zodat ik aan mijn ontspanning toekom. Want dat is wel nodig met een eigen zaak.

Leave your comment