Hoeveel beha’s telt jouw lingerielade?

In het kader van teambuilding volg ik met mijn ‘Love-li ladies’ tijdens een cursusdag een workshop. Degene die de workshop leidt, geeft ons als eerste de opdracht om in één minuut tijd een rij te vormen. Vooraan in de rij moet degene komen te staan met de meeste beha’s in haar garderobe. Als laatste in de rij degene die het minst aantal beha’s bezit. We mogen in deze opdracht geen verbale communicatie gebruiken. Hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? We praten de hele dag door over beha’s, maar weten we van elkaar hoeveel stuks onze lingerielade telt? Lacherig en met wat getrek en geduw maken we onze rij. Ik sta als tweede. Ik ben verbaasd dat één van mijn medewerksters naast mij vooraan in de rij staat, maar de minuut is verstreken, dus ik blijf staan waar ik sta.

(Niet) op één hand te tellen

Nu pas, nu de rij gevormd is, begin ik het aantal beha’s waar ik over beschik goed te tellen. Mijn lade telt een aantal sportbeha’s die ik wekelijks draag. ’s Zomers, onder kleding met zachte tinten, wissel ik witte en lichtgekleurde met elkaar af. Ook telt mijn lingerielade een aantal rode. Handig onder wit én goed te dragen onder donkere kleren. Met de zwarte exemplaren erbij, komt het totale aantal op 17 stuks. ‘Wat als ik géén eigen lingeriezaak zou hebben’ vraag ik mezelf af. Dan had ik het aantal beha’s waarschijnlijk op één hand kunnen tellen. Mijn collega die als eerste in de rij staat, weet geen exact aantal te vermelden. Ze telt er zeker 25 waarvan ze er drie of vier regelmatig draagt omdat die goed passen en het lekkerste zitten. Van de andere 20 stuks kan ze maar geen afstand doen. Ze vindt ze mooi, ze waren zo duur of ze heeft er een goede herinnering aan.

Geen afstand

Veel vrouwen hebben het probleem dat ze geen afstand kunnen doen van hun oude beha. Het was de beha waar je je veilig, vrouwelijk, mooi of sensueel in voelde. Het is een intiem kledingstuk, die stop je niet in een zak om naar het kledingdepot te brengen zodat een ander er nog plezier aan heeft. Je gooit hem ook niet in de prullenbak, want je hebt misschien de stille hoop dat je hem over een tijdje weer past. Zo blijven de oude, ongebruikte beha’s de ruimte in je lade vullen en wordt de stapel ieder jaar een beetje hoger.

Minimum aantal

Eéntje in de kast, ééntje in de was en ééntje aan. Het is het minimum aantal beha’s dat je in je bezit moet hebben. Je draagt een beha één of twee dagen achter elkaar en laat hem dan een tijdje rusten. Het elastiek raakt anders overbelast. Na acht maanden tot uiterlijk een jaar is de houdbaarheid van je beha verstreken. De rek is eruit en daarmee verliest de beha het draagcomfort en de steun.

Kom gerust langs

Bedenk jij je nu hoeveel beha’s jij in je lade hebt liggen en of deze nog wel verantwoord zijn om te dragen of niet? Kom dan gerust langs om je oude beha’s door ons te laten beoordelen of laat je maat opnieuw opmeten.

Leave your comment