dress-148745_1280

Hoe draag ik deze opzichtige, niets verhullende jurk?

“Oh, Ingrid, hij staat je prachtig, hij is voor je gemaakt!” Ik draai me om voor de spiegel. De jurk die ik draag zit inderdaad als gegoten en ik moet eerlijk toegeven dat hij echt mooi staat. Deze jurk is er zo eentje waarbij je meteen als je hem aantrekt, voelt dat het de juiste keuze is.

In een opwelling liep ik de kledingzaak binnen. Ik maakte mezelf wijs dat ik naar binnen stapte om Nelleke, de eigenaresse nog te feliciteren met haar verjaardag. Ondertussen wist ik dat de echte reden te maken had met de wens voor een lange jurk voor de bruiloft van mijn broer die over een paar weken plaatsvindt.

Niet helpende gedachten

De jurk is van zwarte zijde met honderden glinsterende kraaltjes, waardoor hij vriendelijk glimt en straalt. De stof voelt zwaar, maar valt zacht en soepel naar beneden. In mijn hoofd hoor ik allerlei stemmetjes die me ervan willen weerhouden om de jurk te kopen. “De jurk is wel érg opzichtig. Je gaat hem na die ene gelegenheid nooit meer dragen. Zonde van het geld voor één dag. Je moet wel héél goed ondergoed dragen om hem op z’n mooist te laten lijken.” En zo wedijveren er vele ‘ja-maars’ om de eerste plek van meest overtuigende gedachte om me te beschermen tegen de aankoop van de jurk.

Ik wil hem laten beslissen

Nelleke krijgt een telefoontje en tegelijkertijd komt er een andere klant haar winkel binnen. Het geeft mij de tijd om na te denken en mezelf nog eens goed te bekijken. Ik maak foto’s en stuur deze naar mijn lief Peter om met hem te overleggen. Ik merk dat ik de beslissing van wel of niet kopen bij hem wil neerleggen. Zelf kan ik geen goed overwogen besluit nemen met mijn hoofd vol niet helpende gedachten. Hij stuurt me direct terug: “DOEN! Ik zit in vergadering.” Hmm… Hij is heel duidelijk, maar het antwoord geeft me gek genoeg niet de bevestiging die ik wil.

Niets verhullend

De andere klant in de winkel bekijkt me ook eens van top tot teen en bevestigt wat Nelleke al zei. “Prachtig! Je koopt er goed corrigerend ondergoed onder en dan is het een plaatje!” Ze moest eens weten… De jurk aanschaffen is al een uitdaging op zich met al die belemmerende overtuigingen in mijn hoofd. Goed ondergoed eronder vinden is nog een veel grotere uitdaging. Ook al heb ik een winkel vól, zie hier maar eens iets voor te vinden. De jurk heeft een diepvallende, open rug en is nauw aansluitend op mijn buik, billen en benen. De stof is door de vele kraaltjes dik, maar niets verhullend. De stemmetjes in mijn hoofd ratelen onvermoeibaar door.

Een winkel vol goed corrigerend ondergoed

Plotseling neem ik een besluit. Ik trek vlug mijn eigen kleding weer aan, loop naar de kassa en betaal. Met mijn aanwinst in mijn handen, ga ik terug naar mijn winkel waar collega Agnes me enthousiast vraagt wat ik heb gekocht. Ik mompel iets vaags en zeg: “Ik trek hem wel even aan.” Agnes merkt op dat het een serieuze aangelegenheid gaat worden, omdat ik het gordijn van de paskamer hermetisch sluit.

We zijn gewend om de collecties nieuw binnengekomen lingerie en badmode goed door te passen en geen van ons doet op zo’n moment de gordijnen dicht. Dit keer voelt het anders. Ik wéét dat het lastig gaat worden om de jurk perfect over mijn lijf te laten vallen. Ik voel me kwetsbaar en onzeker. Wie laat ik winnen? Mijn vastgeroeste overtuigingen die luid en duidelijk door de stemmetjes in mijn hoofd worden vertaald? Of ga ik dit keer iets ánders doen en luister ik naar mijn gevoel dat me zachtjes vertelt dat ik op de bruiloft in deze jurk net zo straal als de vele kraaltjes?

Niks aan

Ik open het gordijn en stap naar buiten. De eerste reactie is goed. Agnes vindt de jurk erg mooi en verwoordt dat opgetogen. Ik zie ook direct haar vakkundige blik over me heen glijden. Zij neemt hetzelfde waar als ik. Het wordt even stil. Dan zegt ze gedecideerd wat ze van plan is om te gaan doen. “Hier moet een goed corrigerend broekje onder. In ieder geval geen string zoals je nu draagt. En je kunt geen beha aan, want die bandjes zijn geen gezicht. Wat gaan we doen: plakken of trek je niks aan?” Ik laat haar informatie even op me inwerken en twijfel of een plakbeha me gaat helpen. Ik denk dat het me meer irritatie dan gemak gaat opleveren en geef aan dat ik dan maar niks aan doe.

De jurk terugbrengen?

Ondertussen stap ik in een corrigerend broekje en trek de jurk erover aan. Ik zie het meteen, dit is niks. Er zijn zo mogelijk nog meer randen en naden zichtbaar dan voordat ik het aantrok. De moed zakt me in de schoenen. De stemmetjes in mijn hoofd, die heel even waren verdwenen, beginnen te jengelen dat ik de jurk beter kan terugbrengen, omdat mijn buik, benen en billen minder strak gestroomlijnd zijn dan wenselijk is. Mijn lichaam is niet perfect en nu ben ik bezig met een poging om dat te verbergen. Het liefst wil ik een figuur waarbij correctiekleding overbodig is.

Klant in mijn eigen winkel

Agnes houdt vol en laat me het ene na het andere corrigerende kledingstuk passen. Ik voel me op dit moment een klant in mijn eigen winkel en constateer dat ik, net als Agnes bij mij doet, overtuigende opmerkingen maak tegen dames die onzeker in de paskamer staan en zichzelf in de spiegel bekijken. Hun hoofden ook vol met stemmetjes die de intentie hebben om de vrouwen in kwestie te beschermen voor een eventuele miskoop waar ze later ontzettend veel spijt van krijgen.

De ene bevestiging na de andere

En ineens gebeurt het. Ik heb het juiste exemplaar uit het assortiment van corrigerend ondergoed te pakken. De jurk valt soepel om me heen en tegelijkertijd geeft mijn telefoon aan dat er meerdere berichten binnenkomen. Vrienden en familie naar wie ik de foto’s en mijn twijfels heb gestuurd, reageren enthousiast. De ene bevestiging na de andere. Ik loop nog wat onwennig, maar met een glimlach op mijn gezicht door de winkel. De stemmetjes in m’n hoofd druipen teleurgesteld af. Eentje uit zich nog zwakjes en laat me overbodig weten dat ik de jurk echt maar één dag zal dragen. Het maakt me niets uit. Die jurk is de mijne, in ieder geval voor één dag!

Het juiste corrigerende ondergoed

Twijfel jij ook weleens, net als ik, of je iets wel of niet moet kopen? Zet je twijfels aan de kant en schroom niet. Je verdient het om te stralen in je mooiste outfit. Corrigerende onderkleding kan je helpen om net dat beetje extra te geven. Neem je nieuwste aanwinst mee naar Love-li lingerie en wij helpen je met de zoektocht naar het juiste corrigerende ondergoed.

2 replies added

  1. Carla 23/05/2018 Beantwoorden

    Fijn en lief grholpen ben heel blij met mijn nieuwe bikini

Leave your comment