sunshine

Het perfecte bikinilijf

Het bikiniseizoen is bijna gestart. Nu de zon schijnt, komen steeds meer dames de winkel binnen om zich te oriënteren op de kleuren, prints en modellen van de bikini’s die we in onze collectie hebben. Een enkeling verdwijnt in de paskamer om vervolgens, na veel gemopper op haar eigen lichaam weer naar buiten te stappen en de winkel te verlaten. “Ik kom nog wel terug als ik een paar kilo ben afgevallen en wat bruiner ben!” Ik begrijp het wel, want op social media verschijnen rond deze tijd de berichten dat het NU de tijd is om te werken aan je perfecte bikinilijf.

Ideaalbeeld

Er zijn maar weinig vrouwen die voldoen aan het ideaalbeeld zoals we die op foto’s zien van leveranciers die hun badmode aanprijzen. Kennelijk moet je slank zijn, rond de 1’70 m lang en een licht gebruinde huid hebben waaronder je spieren zichtbaar zijn. Nou… ik zal je vertellen, ik kom niet eens in de búúrt met mijn wiebelarmen, ‘flubberbuik’ en putjes in m’n bovenbenen en billen die verre van strak zijn. Ondanks drie keer per week hardlopen, de nodige buikspieroefeningen en de wekelijkse pilateslessen. Ieder jaar beloof ik mezelf dat ik volgend jaar wél het perfecte bikinilijf heb. Wederom is het jaar voorbij en het waarmaken van mijn belofte grandioos mislukt.

Als we op het strand eens goed om ons heen kijken, zien we dat er aan vele vrouwenlichamen wel iets op- of aan te merken of te verbeteren is. Als iedereen eruit moet zien om door een ringetje te halen, zou niemand een bikini aantrekken. Onzin dus, dat perfecte bikinilijf!

Zo bloot mogelijk

De telefoon gaat. Ik neem het gesprek aan en hoor dat er iemand vanuit de auto belt. “Hai, ik ben op zoek naar een bikini. Heb stad en land afgezocht, maar ik kan er nergens eentje vinden. Jij bent mijn laatste hoop, ik MOET er eentje hebben, want ik vertrek morgen. Heb jij iets voor mij?” Ik moet lachen om haar manier van communiceren. Ze klinkt, ondanks dat ze gefrustreerd is dat ze nog geen bikini heeft gevonden, behoorlijk opgewekt. Ze komt niet uit de buurt en heeft werkelijk stad en land afgezocht om een voor haar geschikt model te vinden. Tot nu toe zonder resultaat. Het kan haar nu niks meer schelen welke kleur of print de bikini heeft, als hij maar past.

Ik vraag haar cup- en confectiemaat. “90F en maat 48 bikinislip” klinkt het door de telefoon. “En probeer me geen badpak aan te smeren, want ik wil zo bloot mogelijk, maar wél met een grote, hoge broek.” Opnieuw maakt ze me met haar opmerkingen aan het lachen. Ik ben vastbesloten om mijn best te doen en haar aan een bikini te helpen. Na nog wat over en weer gepraat, zegt ze dat ze over 10 minuten bij me in de winkel is.

Ze loopt naar binnen met uitgestoken hand en stelt zichzelf voor. Ze plaatst haar tas op een stoel, doet haar jas uit, ziet het koffiezetapparaat en zegt: “Hèhè, eerst maar eens koffie alsjeblieft”.

Geef jezelf een compliment

Persoonlijk vind ik het adviseren en verkopen van bikini’s het meest lastige dat er is. Vrouwen bekijken zich over het algemeen ontzettend kritisch in de spiegel als ze een bikini passen. De negatieve opmerkingen over zichzelf zijn niet voor herhaling vatbaar. Sommigen zijn na een anderhalf uur durende passessie eindelijk klaar met het benoemen van de te verbeteren en veranderen delen van hun lichaam. Heel begrijpelijk dat je dan geen bikini koopt. Dat zou ik ook niet doen.

Er is op het strand altijd wel iemand aanwezig die er beter uitziet in bikini dan jij. En er is altijd wel iemand die er minder goed uitziet dan jij. Ben je bang voor kritiek? Voor opmerkingen van anderen? Neem dan eerst de opmerkingen van jezelf over je eigen lichaam eens onder de loep. Is dáár verbetering in aan te brengen? Begin er dan direct mee. Pas het model bikini dat bij jouw lichaam hoort, bekijk jezelf in de spiegel en geef jezelf een compliment.

Heb je zware borsten? Laat de triangle- en strapless bikini’s hangen voor iemand anders en kies voor een hoger gesloten model met borstomsluitende cups. Heb je littekens op je buik of wil je de slappere huid van je buik verbloemen? Kies dan voor een broekje die je desgewenst met een touwtje of ‘flipover’ hoger of lager kunt dragen. Wil je je billen en benen bedekken als je over het strand loopt? Investeer dan in een pareo met een, bij je bikini passende, print. Voel je je veiliger in een badpak of tankini? Kies dan een model waar je decolleté mooi in uitkomt of waarvan de kleur jouw ogen laat stralen.

Zelfverzekerde vrouw

In de paskamer geef ik haar drie bikini’s waarvan ik denk dat ze geschikt zijn voor haar. Ondertussen vraag ik me af of het gaat lukken om er een te vinden die naar wens is. Ze zal best het één en ander op te merken hebben over zichzelf. Tot mijn verrassing hoor ik enthousiaste geluiden achter het gordijn vandaan komen. Ze stapt de paskamer uit en ik zie een zelfverzekerde vrouw met een brede lach op haar gezicht voor me staan. Natuurlijk heeft ze geen perfect bikinilijf, maar het is haar houding die ervoor zorgt dat ze een prachtige uitstraling heeft.

De vrouwen die er het best uitzien in bikini hebben veelal geen perfect bikinilijf, maar het zijn vrouwen die rechtop lopen en een lach op hun gezicht toveren. Met of zonder randjes, groot of klein, dik of dun, bleek of bruin, het maakt niks uit. Ze voelen zich comfortabel in hun bikini. Deze bikini dragende vrouwen zijn stuk voor stuk prachtig!

Dolgelukkig rekent ze twee exemplaren bij me af. Zij kan met een gerust hart het vliegtuig instappen en gaan genieten van de zon, het strand én zichzelf.

 

 

Leave your comment