model-849762_1920

Handige tips voor de aanschaf van figuurcorrigerende kleding

De vraag die klanten mij in deze feestmaand vaak stellen is: “Verkoopt u corrigerend ondergoed dat comfortabel zit?”
Regelmatig hoor ik dames zeggen dat ze figuur corrigerende onderkleding te warm of te strak vinden en dat het omhoog kruipt of op een andere manier weigert op de juiste plek te blijven zitten. Het draagcomfort is ver te zoeken en het is ook best een aanslag op de portemonnee. Om vervolgens steevast te vermelden dat er ‘echt een aantal kilo’s van af moeten’.

Soorten en maten

Er zijn verschillende soorten corrigerende kleding te koop. Broekjes met of zonder pijpjes, body’s, hemdjes en jurkjes in diverse modellen, materialen en prijsklassen. Correctie kleding, corrigerend ondergoed of shapewear wordt geproduceerd in de maten 36 tot 48. Het woord zegt het al. Het ondergoed corrigeert datgene waar en wanneer jij wilt dat er iets gecorrigeerd moet worden, zodat je bovenkleding beter uitkomt. Je hoeft dus niet per se in een hokje te passen dat ‘dik’ of ‘dun’ heet om correctiekleding te dragen.

Negatieve ervaringen

Wat me opvalt is dat veel dames negatieve ervaringen hebben met correctieondergoed. Ze hebben al eens een jurkje gekocht dat steeds omhoog kruipt, een broekje waar de naden wel heel erg insnijden en de billen juist extra geaccentueerd worden of een hemdje dat zo strak zit dat ze na het eten buikpijn krijgen.

Tips & trucs

 1. Neem bovenkleding mee
  Wanneer jij van plan bent om een corrigerend kledingstuk aan te schaffen, neem dan je bovenkleding waaronder je het wilt gaan dragen, mee naar de winkel. Het liefst koop je natuurlijk zo’n universeel mogelijk item dat overal onder kan, maar helaas is het zo dat niet ieder corrigerend ondergoed onder ál je bovenkleding past. Bepaal welke bovenkleding je aan gaat doen naar een feest of het kerstdiner en neem dat mee tijdens je zoektocht.
 2. Pas jouw eigen maat
  Pak uit het rek correctiekleding de maat die jij gewend bent om te dragen en ga hiermee de paskamer in. En dan… Je bent er al een beetje bang voor… Zodadelijk sta jij in je onderbroek en beha in de benarde situatie dat je met een rood hoofd piept of de verkoopster je alsjeblieft wil helpen om het ondergoed aan of juist úit te trekken. De truc om dit te voorkomen is er zeker! Of je nu een jurkje, hemdje, broek of slip pakt, stap er altijd in alsof je een badpak aantrekt. Dit voorkomt dat je onhandig vast komt te zitten met je hoofd en armen in een veel te strak voelend kledingstuk dat geen kant meer op wil en alleen maar strakker gaat voelen, waardoor je het Spaans benauwd krijgt.
 3. Beweeg!
  Probeer de verschillende modellen en materialen uit en… beweeg! Een veelgemaakte fout in de paskamer is dat mensen stil blijven staan en alleen kíjken of het kledingstuk goed zit.
  Als je je knieën optrekt, gaat zitten, een keer voorover bukt of heen en weer loopt door de winkel, merk je direct of het kledingstuk voldoende draagcomfort heeft. Laat je adviseren over welk artikel het meest geschikt is voor jou en ervaar zelf hoe het voelt en wat je uitstraalt als je je figuur subtiel kunt accentueren.

Zonder enig rolletje en bobbeltje

Op posters en advertenties zien de modellen die correctiekleding aanprijzen eruit om door een ringetje te halen. Slank zonder enig ‘rolletje en bobbeltje’. Dit ervaren veel vrouwen als misleidend en ze begrijpen heel goed dat het een onwerkelijk geschetst beeld is. Toch vergelijken zij zichzelf met het ‘platte fotomodel’ op de poster en het negatieve zelfbeeld wordt door hun opmerkingen nog iets steviger verankerd. ‘Dat heb jij toch niet nodig’, ‘wat weet jij daar nou van’, ‘joh, als ik jouw lijf had, liep ik in bikini door de supermarkt mijn boodschappen te doen’. Dit soort uitspraken hoor ik regelmatig. En ja, ik vat ze op als een compliment. Een groter compliment is het als ik, ondanks mijn geveinsde ‘gebrek aan ervaring’ en met mijn ‘slanke lijf’ (maat 40) de dames in kwestie corrigerend ondergoed kan adviseren waar ze blij en gelukkig de deur mee uitlopen. Wil jij ervaren wat correctiekleding voor je kan doen? Neem dan je feestoutfit mee naar de winkel en probeer de verschillende modellen uit. We helpen je graag met het vinden van de juiste onderkleding.