model-849762_1920

Handige tips voor de aanschaf van figuurcorrigerende kleding

“Hoi Ingrid, ben je vanmiddag in de winkel? Ik heb een jurk gekocht voor een feest en wil daar goed ondergoed bij. Ik zou het fijn vinden als jij mij zou kunnen adviseren 🙂 . Groetjes, Jenneke.” Dit berichtje ontvang ik van een goede kennis, tevens vaste klant van mijn winkel. Ik stuur een berichtje terug dat ik aanwezig ben en haar met liefde en plezier wil adviseren. En, dat het handig is om haar jurk mee te nemen.

Nu het voorjaar in volle gang is, kijk jij vast ook uit en bereid je je voor op een feestje of bruiloft. Je hebt nieuwe kleding gekocht, maar deze staat wellicht nét iets mooier als je er goed (corrigerend) ondergoed onder draagt.

Soorten en maten

Er zijn verschillende soorten corrigerende kleding te koop. Broekjes met of zonder pijpjes, body’s, hemdjes en jurkjes in diverse modellen, materialen en prijsklassen. Correctie kleding, corrigerend ondergoed of shapewear wordt geproduceerd in de maten 36 tot 48. Het woord zegt het al. Het ondergoed corrigeert datgene waar en wanneer jij wilt dat er iets gecorrigeerd moet worden, zodat je bovenkleding beter uitkomt. Je hoeft dus niet per se in een hokje te passen dat ‘dik’ of ‘dun’ heet om correctiekleding te dragen.

Negatieve ervaringen

Wat me opvalt is dat veel dames negatieve ervaringen hebben met correctieondergoed. Ze hebben al eens een jurkje gekocht dat steeds omhoog kruipt, een broekje waar de naden wel heel erg insnijden en de billen juist extra geaccentueerd worden of een hemdje dat zo strak zit dat ze na het eten buikpijn krijgen.

Tips & trucs

  1. Neem bovenkleding mee

    Wanneer jij van plan bent om een corrigerend kledingstuk aan te schaffen, neem dan je bovenkleding waaronder je het wilt gaan dragen, mee naar de winkel. Het liefst koop je natuurlijk zo’n universeel mogelijk item dat overal onder kan, maar helaas is het zo dat niet ieder corrigerend ondergoed onder ál je bovenkleding past. Bepaal welke bovenkleding je aan gaat doen naar het aankomende feestje of bruiloft en neem dat mee tijdens je zoektocht.

  2. Pas jouw eigen maat

    Pak uit het rek correctiekleding de maat die jij gewend bent om te dragen en ga hiermee de paskamer in. En dan… Je bent er al een beetje bang voor… Zodadelijk sta jij in je onderbroek en beha in de benarde situatie dat je met een rood hoofd piept of de verkoopster je alsjeblieft wil helpen om het ondergoed aan of juist úit te trekken. De truc om dit te voorkomen is er zeker! Of je nu een jurkje, hemdje, broek of slip pakt, stap er altijd in alsof je een badpak aantrekt. Dit voorkomt dat je onhandig vast komt te zitten met je hoofd en armen in een veel te strak voelend kledingstuk dat geen kant meer op wil en alleen maar strakker gaat voelen, waardoor je het Spaans benauwd krijgt.

  3. Beweeg!

    Probeer de verschillende modellen en materialen uit en… beweeg! Een veelgemaakte fout in de paskamer is dat vrouwen stil blijven staan en alleen kíjken of het kledingstuk goed zit. Als je je knieën optrekt, gaat zitten, een keer voorover bukt of heen en weer loopt door de winkel, merk je direct of het kledingstuk voldoende draagcomfort heeft. Laat je adviseren over welk artikel het meest geschikt is voor jou en ervaar zelf hoe het voelt en wat je uitstraalt als je je figuur subtiel kunt accentueren.

Zonder enig rolletje en bobbeltje

Op posters en advertenties zien de modellen die correctiekleding aanprijzen eruit om door een ringetje te halen. Slank zonder enig ‘rolletje en bobbeltje’. Dit ervaren veel vrouwen als misleidend en ze begrijpen heel goed dat het een onwerkelijk geschetst beeld is. Toch vergelijken zij zichzelf met het ‘platte fotomodel’ op de poster en het negatieve zelfbeeld wordt door hun opmerkingen nog iets steviger verankerd. ‘Dat heb jij toch niet nodig’, ‘wat weet jij daar nou van’, ‘joh, als ik jouw lijf had, liep ik in bikini door de supermarkt mijn boodschappen te doen’. Dit soort uitspraken hoor ik regelmatig. En ja, ik vat ze op als een compliment. Een groter compliment is het als ik, ondanks mijn geveinsde ‘gebrek aan ervaring’ en met mijn ‘slanke lijf’ (maat 40) de dames in kwestie corrigerend ondergoed kan adviseren waar ze blij en gelukkig de deur mee uitlopen.

Blij met het resultaat

Na alle modellen broekjes, jurkjes en hemdjes geprobeerd te hebben onder haar jurk, is Jenneke blij met het resultaat. Ze loopt stralend door de winkel in haar nieuwe jurk en bekijkt zichzelf van top tot teen in de spiegel. Ze bukt een keer, doet een rondedansje en stelt tevreden vast dat de outfit dat ze draagt, inclusief het ondergoed, comfortabel aanvoelt. Zij is klaar voor het aankomende feest!

Wil jij ervaren wat correctiekleding voor je kan doen? Neem dan je feestoutfit mee naar de winkel en probeer de verschillende modellen uit. We helpen je graag met het vinden van de juiste onderkleding.