5490_1493_265_C04_0077_rgb_1920

Ze komt de winkel binnen, groet me en loopt zoekend naar het merk dat ze kent. Ik laat haar  even rondkijken. Ik vermoed dat ze hier voor het eerst is. Als ik op haar afloop, maak ik contact met haar. Inderdaad, ze is hier voor het eerst. Ze heeft mijn blogs al een tijdje gevolgd en nu vindt ze het tijd worden dat ze langskomt, want haar beha’s zitten al een tijd niet meer lekker. Haar borsten komen er iedere keer onderuit. Terwijl ze het vertelt, strekt ze haar armen boven haar hoofd en als ze deze weer laat zakken, trekt ze haar beha naar beneden. Gek wordt ze ervan!

Ze is gewend om maat E90 te dragen

Ik vraag haar welke maat ze gewend is om te dragen. ‘E90’ antwoordt ze. Als ik naar haar kijk, zou ik haar die maat niet adviseren, maar ik zeg er niks over en vraag door over welk type beha ze prettig vindt. Met haar handen duwt ze haar borsten plat en zegt: “Ik wil graag een beha die mijn borsten platdrukt, want ze zijn al zo groot.” Ze laat zien welk model ze altijd vanaf het internet bestelt, “maar” vervolgt ze, “hij zit echt niet lekker.” 

Alles hangt

Ze knikt enthousiast als ik vraag of ze tijd, zin en energie heeft om verschillende beha’s te passen en ze met elkaar te vergelijken. Met twee beha’s verdwijnt ze de paskamer in. Op het moment dat ze er eentje aan heeft, hoor ik haar teleurgesteld zuchten. Als ze het gordijn opendoet zegt ze: “dit bedoel ik nou. Alles hangt. Als ik mezelf op een foto zie, dan denk ik: daar staat ze weer, met van die hangborsten. Het ziet er niet uit!”

De band van de beha zit veel te los. Het is zichtbaar, maar nog beter voelbaar als ik eraan trek. Via de spiegel kijk ik haar aan. “Dat klopt, alles hangt. Je borsten zoeken naar steun, maar kunnen die niet vinden. De steun van een beha komt voor 80% uit de omvang. Deze beha zit veel te los, dus je borsten hangen hulpeloos naar beneden.” Vlug loop ik terug de winkel in om een andere maat te pakken.

Nog groter

Ik reik haar een beha aan in maat F85. Ze ziet de maat en zucht: “Nog groter.” Ze vindt het vervelend dat haar borsten groter zijn dan ze zelf dacht. Het is iets wat ik vaker hoor als ik vrouwen in de paskamer een beha geef die strakker zit in de omvang. Veel dames weten niet dat als je de omvangmaat verandert, de letter van de cup automatisch mee verandert. Ik leg haar uit dat de grootte van de cup van een E90 net zo groot is als die van een F85 of G80. En dat ik op het moment dat ze beha’s aan het passen is, echt niks van haar borsten afhaal of eraan plak. De borsten worden niet groter of kleiner, ik adviseer alleen over de maat en het model. Ze knikt dat ze de uitleg begrijpt en trekt de beha aan. Dit keer komen er enthousiaste geluiden achter het gordijn vandaan.

Uiteindelijk komt ze tot een besluit

“Heel mooi, maar…” zegt ze weifelend. “Deze is zo chique met al dat kant eraan. En mijn borsten lijken zo groot als ze zo naar voren steken.“ Er hangen nog drie beha’s in haar paskamer. Allemaal verschillend van pasvorm. Ik pak de driedelige kanten beha van haar aan en geef haar een model met een gladde cup. Dit soort modellen blijkt haar favoriet te zijn.

Uiteindelijk komt ze tot een besluit en kiest ze er twee waar ze zich prettig in voelt. Opgetogen over haar aankopen omdat haar borsten eindelijk weer ‘goed’ zitten, zegt ze: “Blijf vooral blogs schrijven, dat helpt om naar je toe te komen.” “Pas maar op” zeg ik. “Straks kom je er nog in voor, dan ben jij het onderwerp om over te schrijven.”

Met een lachende ‘ik hou je in de gaten’ blik verlaat ze de winkel. Ik ben blij. Blij dat mijn blogs worden gelezen en dat ik iemand gelukkig heb gemaakt met goede beha’s in de juiste maat.

2 replies added

 1. Joke 18/05/2019 Beantwoorden

  Nu ben ik toch wel benieuwd of jouw klant zich terug herkent in jouw blog, die je wederom fantastisch hebt geschreven. En ik draag alleen nog maar love-li. Mijn borsten en ik zijn groot fan!

  • Jazeker herkende de klant zichzelf in het blog. Dit is haar reactie:
   ” Fantastisch!!! Precies zoals t was. Hopelijk krijg je nog meer klanten die het lastig vinden om de eerste stap te zetten… want lastig of vervelend is het zeker niet om je winkel binnen te stappen ?”.

   Erg fijn dat jij jouw iedere dag LOVE-LI voelt! 🙂

Leave your comment