Bestaat het? Ondergoed dat comfortabel zit en sexy is?

In de winkelstraat stopt een auto aan de overkant van mijn winkel. Er stapt een vrouw uit. Het trekt mijn aandacht. Ik zie een laars met bont, een comfortabel zittende broek met grijze bies, kort bontjasje erboven, grote schoudertas aan haar arm. ‘Elegant, vrouwelijk en toch casual’ bedenk ik me, ‘een goede uitstraling’. De vrouw draait zich om en ik zie het meteen, een ‘verkeerde’ onderbroek. De stof van haar broek zit strakker om haar billen en de randen van haar slip zitten daar waar ze absoluut niet horen te zitten. De vrouw merkt het zelf ook. Ze kijkt vluchtig om zich heen, trekt onhandig de naden van haar onderbroek wat meer om haar billen en loopt van haar auto vandaan. De randen zijn nog steeds zichtbaar.

Negatieve gedachten

Mijn aandacht blijft nog even bij haar. Hoe ongemakkelijk is het als je ondergoed een eigen leven gaat leiden? Je je continu bewust bent van het feit dat je slip verkeerd zit en je het steeds opnieuw tussen je billen vandaan moet halen? Hoe gegeneerd voel je je als iemand het ziet? Negatieve gedachten die overbodig zouden moeten zijn. De éérste prioriteit van ondergoed is dat het comfortabel zit. ‘Séxy ondergoed? Nee! Dat zit nooit lekker.’ Veel dames dragen daarom alleen een zwarte of witte, hoge, katoenen onderbroek die in de meeste gevallen geen enkele match heeft met de beha die ze dragen. Jammer, want het bestaat, ondergoed wat comfortabel zit én sexy is.

Comfortabel

Het begrip ‘comfortabel’ is subjectief. Wanneer draagt ondergoed lekker? Dat kan alleen als je de juiste maat én het juiste model draagt. Over het algemeen geldt dat je van de verschillende modellen slips die er zijn, of het een string, hipster, shortje of midi- of maxislip is, jouw eigen maat moet dragen. Vind je een model niet lekker zitten, dan ontstaat er geen enkele verbetering in het draagcomfort als je een maat groter of kleiner aantrekt. Een andere maat zit wellicht beter op je buik, maar zit dan vaak te los om je billen en is te breed of te smal in je liezen. Accepteer in dat geval, hoe mooi je de slip ook vindt, dat het model ongeschikt is voor jou. Comfortabel ondergoed is ondergoed dat goed aansluit, op z’n plek blijft zitten als je in beweging komt, van zacht materiaal is gemaakt en vrij is van scherpe randjes en kriebelend kant.

Sexy ondergoed

Wat is ‘sexy’ ondergoed? Iets sexy vinden of je sexy voelen is voor iedere vrouw anders. Ik herinner me een moment waarop een klant in de paskamer staat en opgetogen is over de lingerieset die ze aan het passen is. Het ondergoed dat ze draagt is naar mijn mening niet eens zo heel bijzonder. De manier waarop ze kijkt, praat en beweegt is dat wél! Prachtig hoe haar ogen stralen, ze haar borst vooruit duwt, haar hoofd een tikje schuin houdt en ze mij attendeert op de details van de beha en slip die ze draagt. Ze vertelt me wanneer ze van plan is om dit ondergoed te gaan dragen. Ze somt een heel rijtje gelegenheden op die in het verschiet liggen. Als ze een feestje heeft van een goede vriendin, als ze volgende week een sollicitatiegesprek moet voeren en als ze een avond samen is met haar man wanneer de kinderen uit logeren zijn. Het is de combinatie van haar energie, haar enthousiasme en haar uitstraling dat haar ondergoed écht sexy maakt.

Leave your comment